Varova bevestigt overname B32 Groep

Varova Fashion Holding heeft de Nederlandse multibrandketen B32 Groep, moederbedrijf van de Blue32 en Open32 winkels, overgenomen. De handtekeningen zijn dinsdag gezet. B32 oprichter-eigenaar Bas Koijck verkoopt zijn aandelen en gaat met pensioen. Dat heeft Maarten Vaessen van Varova aan FashionUnited bevestigd. "Deze overname is een belangrijke strategische stap in de groei van de Varova fashion groep met nu acht verschillende formats, 160 winkels in de Benelux en een omzet van 200 miljoen euro." Het gerucht van de overname dook begin maart op, maar dat bleek prematuur. De twee partijen zaten toen nog middenin de onderhandelingen. De hoogte van de overnamesom is niet bekend gemaakt. Varova heeft ook belegd in fashionformules Men at Work, Sissy Boy, Gsus, Kings of Indigo, JC Rags, Ontour en Tumbl 'n Dry

Open32 verder onder vleugels van Varova Groep

Open32 is een multibrand retailketen met 60 winkels die grotendeels buiten de Randstad zijn gevestigd. Het eerste filiaal werd in 1973 in Arnhem geopend door Bas Koijck. Twaalf jaar geleden werd een naamsverandering doorgevoerd en de voormalig Boetiek32 winkels omgedoopt tot Open32. De keten verkoopt jeans en casual kleding van merken als G-Star, Replay, Vero Moda en Diesel. Algemeen directeur Liesbeth Cloosterman heeft tegenwoordig de dagelijkse leiding. In december kwam Open32 in het nieuws omdat het als een van de eerste modeketens consumenten in de winkel de mogelijkheid gaf om pas een maand later te betalen. Daarmee bracht de keten de populaire betaalmethode van internet naar de fysieke winkel.

Open32 blijft na de overname zelfstandig opereren. De nieuwe eigenaar ziet vooral mogelijkheden tot kruisbestuiving met de jeansketen Men at Work die Varova in september 2013 overnam en in hetzelfde segment actief is. "De B32 Groep heeft bovendien een groot logistiek centrum in Arnhem, wat voor onze merken als belangrijke springplank kan dienen naar de Duitse markt," zegt Jan Stroeve van Varova.

Voor Open32 is de kennis en kunde die Varova in huis heeft op het gebied van online verkoop en webshops een plus. Stroeve: "Open32 is vrij laat online actief geworden en heeft daar weinig prioriteit aan gegeven. Varova Fashion heeft een groot team die de online propositie van het bedrijf razendsnel kan uitbouwen."

Varova bevestigt overname B32 Groep

Versnelde groei is het hoofddoel van de overname. Vaessen: "Dat geldt zowel voor Open32 als onze andere fashion formules." Bij iedere toevoeging aan het merkenpakket zoekt de investeringsmaatschappij naar mogelijkheden die de afzonderlijke formules kunnen versterken. Zo is de denimkennis van Kins of Indigo ingezet om de denimlijnen van Gsus en Tumble 'n Dry te verbeteren. Een ander voorbeeld is de gezamelijke exploitatie van de winkelruimte van 1600 vierkante meter in kelder van Magna Plaza in Amsterdam, waar sinds september vorig jaar flagship stores van Sissy-Boy en Men at Work zijn gevestigd.

Stroeve: "Natuurlijk zullen er door de overname van de B32 Groep dubbelfuncties en overlappingen zijn aan de achterkant, bijvoorbeeld op afdelingen als logistiek en distributie. Maar voor de groei die we beogen zijn veel handjes nodig. Aan de medewerkers hebben we dan ook duidelijk laten weten dat we iedereen kunnen gebruiken."

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN