• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Veel belangstelling voor overname Coolcat’

‘Veel belangstelling voor overname Coolcat’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Na het faillissement van CoolCat hebben investeerders en andere geïnteresseerden zich gemeld bij de curator, zo meldt het Algemeen Dagblad. De belangstelling voor het kinder- en tienermerk blijkt groot, aldus de curator tegen de krant.

De komende dagen heeft de curator nodig om te onderzoeken hoe serieus de interesse is. De partijen variëren van buitenlandse investeerders tot mensen die de kleding willen opkopen. De tachtig winkels van het merk blijven komende week nog open. De webshop is op dit moment dicht en CoolCat-cadeaukaarten kunnen niet ingeleverd worden. De 1180 medewerkers van de Nederlandse CoolCat hebben afgelopen maandag hun ontslag gekregen, zo meldt het AD.

CoolCat werd vorige week dinsdag failliet verklaard. Bij het bedrijf zijn aanzienlijke verliezen geleden de afgelopen jaren. Verbetering was te zien na de herstelmaatregelen die het bedrijf in 2015 implementeerde, maar het voorzichtige herstel in het eerste halfjaar van 2018 werd onderuit gehaald door incidentele en structurele tegenvallers, aldus het persbericht destijds.

FashionUnited heeft deze week contact gezocht met de curator maar tot op heden geen antwoord ontvangen.

Beeld: FashionUnited

CoolCat