• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Veertien partijen melden zich voor overname Etam Groep

Veertien partijen melden zich voor overname Etam Groep

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Er zijn maar liefst veertien partijen die interesse tonen in een mogelijke overname van de Etam Groep. Of het gaat lukken om een doorstart te maken met het moederbedrijf van Miss Etam en Promiss moet over twee tot drie weken duidelijk worden. Dat laat een woordvoerder van de bewindvoerders weten.

Een woordvoerder zegt dat het om een diverse groep geïnteresseerden gaat, schrijft Nu.nl. Zo zijn er verschillende retailbedrijven geïnteresseerd, maar ook investeringsmaatschappijen hebben zich gemeld. De komende twee weken dienen de voorstellen van de gemelde partijen te worden verstuurd, nadat de bedrijfsinformatie van de Etam Groep dinsdag verkregen is.

Ondertussen zijn de winkels van de Etam Groep gewoon open, dankzij een krediet dat de banken beschikbaar stellen. In de afgelopen dagen zijn er gesprekken gevoerd tussen de directie van de Etam Groep, de banken en de vakbonden om een helder beeld te krijgen van de situatie.

Er bestaat een mogelijkheid dat het concern binnenkort failliet wordt verklaard, zegt een woordvoerder tegen Retailnews. “Er zullen partijen zijn die Etam Groep met al zijn financiële problemen wil overnemen, maar zeker ook partijen die niet alles willen doorstarten.” In dat laatste geval zal een faillissement voor de hand liggen. De Etam Groep is nu nog eigendom van de oprichters, de familie Korijn. Een doorstart onder het huidige bewind is geen optie volgens de woordvoerder. “De curatoren bekijken alleen de mogelijkheden voor een verkoop.”

Etam
etam groep