• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vente-Privee neemt Vente-Exclusive over

Vente-Privee neemt Vente-Exclusive over

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Een opmerkelijke overname: de Franse e-commerce partij Vente-Privee krijgt een meerderheidsbelang van 50,1 procent in het Belgische Vente-Exlusive.com. De Belgische aandeelhouders behouden 49,9 procent van het bedrijf. Beide partijen spreken van een ‘strategische alliantie’, laten ze in een persbericht weten.

Dankzij deze samenwerking zal Vente-Exclusive.com, naar eigen zeggen marktleider in de online privéverkoop van mode- en lifestyleartikelen in Nederland, een nog grotere verscheidenheid aan merken en deals kunnen aanbieden. Ook kan het bedrijf internationaal gaan groeien dankzij de alliantie. Oprichters Stefan Tournoy en Léon Seynave laten in een reactie weten: “Een alliantie met de leider in Europa is uniek en laat ons toe om nog sneller te groeien door onder andere nieuwe productcategorieën aan de webshop toe te voegen. We zullen onze leden meer nieuwe merken kunnen aanbieden, met dezelfde klantgerichte service die ze van ons gewoon zijn.”

Vente-Privee.com is ook erg enthousiast over de deal met Vente-Exclusive.com. “Ze past perfect in onze lange termijnvisie, want we willen onze activiteiten in Noord-Europa verder uitbreiden, zowel organisch als door externe groei. Deze samenwerking is een echt avontuur tussen mensen en teams: we kunnen onze respectievelijke kennis en ervaring uitwisselen om onze kwaliteit verder te verbeteren en een nog mooier aanbod te bieden aan onze leden,” vertelt Jacques-Antoine Granjon, oprichter en CEO van Vente-Privee.com. Ondanks het meerderheidsbelang zal Vente-Exclusive.com zelfstandig blijven functioneren. “We hebben veel respect voor wat de oprichters en het management van Vente-Exclusive.com gerealiseerd hebben. Zij zullen autonoom blijven verder werken.” Granjon hoopt door de deal het ‘Europees avontuur verder uit te bouwen’.

Vente-Privee en Vente-Exclusive: ‘strategische alliantie’

Al eerder werd bekend dat het Franse bedrijf Vente-Privee.com een uitbreiding in de Benelux wel zag zitten. Vente-privee.com is gespecialiseerd in de stockverkoop van merkkleding, en organiseert sinds 2001 verkoopevenements voor haar 25 miljoen leden op vente-privee.com. De sales duren slechts 3 tot 5 dagen en worden georganiseerd in samenwerking met meer dan 2.600 grote internationale merken. Daardoor is het aanbod van productcategorieën groot: van mode tot woonaccessoires, sportartikelen en elektronica. Met 2.500 werknemers in 8 Europese landen behaalde Vente-Privee in 2014 een bruto-omzet van 1,7 miljard euro. Daarmee is het Franse bedrijf zo’n 10 keer groter dan hun Belgische concurrent. Dankzij de overname zijn er geen extra investeringen in marketing meer nodig.

Het Belgische Vente-Exclusive.com werd in 2006 opgericht en is markleider in online privéverkopen van mode- en lifestyleartikelen in de Benelux. Vaak worden er hoge kortingen geboden op bekende en populaire merken. In 2014 behaalde het bedrijf een omzet van 90 miljoen euro bruto-omzet (incl. BTW) en telt ruim 4 miljoen leden in België en Nederland. Daarvan zouden enkele tienduizenden ‘topklanten’ de site zeker 60 keer per maand bezoeken.

Vente-Exclusive.com
Vente Privee