• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verlies Wolford slinkt, omzet stijgt licht in H1

Verlies Wolford slinkt, omzet stijgt licht in H1

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beenmodemerk Wolford heeft in het eerste halfjaar van het huidige boekjaar de omzet weten te stabiliseren en het operationele verlies weten te reduceren, zo meldt het merk. De omzet steeg licht en het verlies nam af ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De omzet in het eerste halfjaar bedroeg 70,15 miljoen euro dankzij een toename van 4 procent. Het tweede kwartaal stuwde de omzet met 3 procent. Het EBIT kwam neer op een verlies van 6,18 miljoen euro. Afgelopen jaar in dezelfde periode rapporteerde het bedrijf nog een verlies van 7,86 miljoen euro. De afname van het verlies werd gestuwd door een positief EBIT in het tweede kwartaal van 1,04 miljoen euro.

De omzet werd beïnvloed door een ‘planmatige fouten’ in het vorige jaar. De eigen retailwinkels behaalde een omzetstijging van 1,9 procent en in de groothandels zag het bedrijf een toename van 1,2 procent. Vooral online was een flinke groei te zien, 32,6 procent. Internationaal gezien stabiliseerde alle relevante markten, zo meldt het merk. Uitschieters in toename zijn Italië (8,5), Oostenrijk (8,2), Spanje (7,9) en België (5,6). Dalingen waren te zien in Frankrijk en Groot-Brittannië, van respectievelijk 2 en 5,5 procent.

Wolford verwacht aan het einde van het huidige financiële boekjaar een lichte omzetgroei en negatieve EBIT. Het bedrijf is aan het herstructureren en geeft aan dat deze reorganisatie twee jaar in beslag gaat nemen. De eerste tekenen van deze herstructurering verwacht het bedrijf in boekjaar 2018/2019 te zien, eveneens verwacht het bedrijf dan ook weer winst te maken.

Beeld: Wolford Website

Wolford