• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verlieslatende Esprit schrapt banen

Verlieslatende Esprit schrapt banen

Door Marjolein Stormezand

1 okt. 2018

Business |UPDATED

Esprit Holdings Limited kondigt een reductie in het personeelsbestand aan. Het verlieslatende modebedrijf bevestigt tegen FashionUnited dat in een brief aan de Duitse medewerkers is gemeld dat er een aanzienlijke personeelsvermindering zal plaatsvinden in de hoop weer zwarte cijfers te schrijven.

Anders Kristiansen, CEO bij Esprit, benadrukte in het jaarverslag van boekjaar 2017/2018 al dat het bedrijf nodig moet herstructureren wil het uit de rode cijfers komen. Een deel van deze strategie is nu door het Duitse modebedrijf prijsgegeven. Esprit bevestigt aan FashionUnited dat de CEO een brief heeft geschreven aan de Duitse medewerkers over het feit dat het winkelportefeuille zal worden geoptimaliseerd, de organisatie zal worden gestroomlijnd en dat er een aanzienlijke personeelsvermindering zal plaatsvinden.

”Esprit bevindt zich in een dramatische economische situatie, wat een onmiddellijke, toekomstbestendige herstructurering vereist”, aldus de brief gericht aan de medewerkers waarvan de inhoud bevestigd is aan FashionUnited. Het Textilwirtschaft schrijft dat het managementteam van 13 managers al gehalveerd is.

Wereldwijd heeft Esprit 6400 fulltime medewerkers in dienst. Op het Duitse hoofdkantoor in Ratingen zijn 1200 personeelsleden fulltime werkzaam. In de Duitse winkels van het bedrijf werken 1600 personeelsleden fulltime. Hoeveel personeelsleden er worden ontslagen, is door het bedrijf nog niet bekend gemaakt. Ook welke impact de brief aan de Duitse medewerkers gaat hebben op groepsniveau is ook nog onduidelijk.

Esprit Holdings Limited rapporteerde begin deze maand over boekjaar 2017/2018 een verlies van 2,554 miljard Hong Kong dollar (278 miljoen euro). Het verlies viel hoger uit dan het bedrijf verwachtte. Het afgelopen boekjaar speelde een lager dan verwachte verkoop dankzij een lager aantal passanten en een groter aantal concurrentie het merk parten. Het bedrijf verwacht in het boekjaar 2018/2019 een lage tweecijferige omzetafname te rapporteren.

Beeld: Esprit website

Anders Kristiansen
ESPRIT
Esprit Holdings Limited