Veronique Branquinho zet label stop

Veronique Branquinho zet haar gelijknamige modelabel stop. Het Parijse defilé in maart 2017 is voorlopig het laatste van het Belgische designerlabel dat in 2012 al eens gereanimeerd werd. Na vijf jaar zetten Branquinho en Onward Luxury Group hun samenwerking stop.

"Ik wil Franco Pené en het team van de Onward Luxury Group bedanken om me de voorbije vijf jaar de kans te hebben gegeven mijn visie uit te drukken," klinkt het beknopt langs de kant van Branquinho.

Hernieuwd elan

In 2009 zet de Belgische modeontwerpster er al eens een punt achter, de economische crisis maakt het voor haar onhoudbaar. Franco Pené helpt haar drie jaar later terug in het zadel. Zijn Onward Luxury Group (voorheen Gibò Group) steunt op meer dan 50 jaar ervaring in het maken en verdelen van grote merken als Jil Sander, Proenza Schouler en Chloé en heeft een uitstekende reputatie als internationale business partner voor designerlabels. In september 2012, drie jaar na het opdoeken van haar bedrijf James nv, mag Branquinho de Parijse modeweek openen.

Veronique Branquinho zet label stop

Haar eerste collectie wordt best goed onthaald maar haar label raakt maar niet terug op dreef. De ontwerpster presenteert, trouw aan haar eigen stijl, stevige stoffen als cool wool, bamboe en katoen, gecombineerd met vloeiende silhouetten van bijvoorbeeld zijde. In de collectie veel zomerse maxi-jurken en -rokken met plooien, en/of strependessin.

“Ik was op zoek naar pure vormen voor mijn herstart,” zo laat Branquinho toentertijd aan WWD weten. “Ik wilde een collectie maken voor volwassen vrouwen, die sexy en sterk zijn, ook breekbaar; want voor mij is het niet zwak fragile te zijn.” Het kleurenpalet bestaat uit zwart, wit, nude, donkergroen en accentkleur rosegoud.

Antwerpse Academie

Veronique Branquinho hoort bij de tweede golf bekende Belgische ontwerpers die volgen op de Antwerpse Zes. Twee jaar na haar afstuderen aan de Antwerpse Academie, start ze in 1997 een eigen kledinglijn, in 1999 komen er de befaamde schoenen bij, nog vier jaar later een flagship in Antwerpen, samen met een succesvolle mannencollectie.

In 2008 wijdt het Antwerpse ModeMuseum een retrospectieve tentoonstelling aan haar werk onder de titel Moi, Veronique. Branquinho toute nue. In juni 2009 maakt nv James, het bedrijf achter de collecties van Branquinho, bekend dat Veronique Branquinho haar activiteiten stopzet.Branquinho vertrekt niet helemaal uit de modebranche. Tussen 2009 en 2012 gaat ze aan de slag als creatief directeur bij Delvaux en werkt ze samen met Marie Jo en Camper.

Wat Veronique Branquinho haar nieuwe plannen zijn, zijn nog niet bekendgemaakt.

Foto's: Véronique Branquinho, collectie herfst/winter 2017. Credit: Catwalkpictures.com

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN