• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verstoot Gucci met 10 miljard jaaromzet Louis Vuitton van de troon?

Verstoot Gucci met 10 miljard jaaromzet Louis Vuitton van de troon?

Door Marjolein Stormezand

8 jun. 2018

Business

Gucci, onderdeel van luxe groep Kering S.A., heeft donderdag tijdens een presentatie aan investeerders in Florence aangegeven zijn jaaromzet bij te stellen naar 10 miljard euro, dat schrijft Bloomberg. Dit zou betekenen dat het Italiaanse modehuis LVMH’s Louis Vuitton van de troon stoot en de titel van grootste luxe modehuis ter wereld opeist.

"Ik denk niet dat dit onbereikbare doelen zijn. Gucci zal het doel eerder dan later bereiken. We zitten in dezelfde competitie. De vraag is niet of, maar wanneer." Noteert een verslaggever van de Financial Times tijdens de voorlichting in Florence de woorden van Gucci's Chief Executive Marco Bizzarri.

Gucci ziet zijn verkopen sinds het aantreden van creatief directeur Alessandro Michele flink groeien. Michele’s visie heeft het modehuis een grote schare (nieuwe) fans opgeleverd. De decadente speelse creaties van de hand van de Gucci-ontwerper zorgde in 2017 voor een verkooptoename van 45 procent. Het luxe modehuis behaalde in datzelfde jaar voor het eerst een omzet hoger dan 6 miljard euro, in totaal 6,2 miljard euro, waardoor Kering het financiële jaar afsloot met een omzet van 15,4 miljard euro.

Bloomberg schrijft dat om de nieuwe doelen te bereiken, Gucci van plan is de winkeloppervlakte met 3 procent te vergroten en de onlineverkoop te verdrievoudigen. Gucci heeft ook aangegeven zich te concentreren op de renovatie van zijn winkels, waarvan slechts een derde is omgebouwd tot een nieuw concept geïnspireerd op de esthetiek van Michele. In de loop van 2019 zal de Kering groep nieuwe parfums en schoonheidsproducten lanceren.

Beeld:Glen Luchford voor Gucci

GUCCI
Kering S.A.
LOUIS VUITTON