• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verwachting: Uitgaven aan draagbare technologie 27 procent hoger in 2020

Verwachting: Uitgaven aan draagbare technologie 27 procent hoger in 2020

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Consumenten wereldwijd besteden volgend jaar naar verwachting 52 miljard dollar (47 miljard euro) aan draagbare technologieën. Dat komt neer op een stijging van 27 procent ten opzichte van 2019, stelt Amerikaans onderzoeksbureau Gartner, Inc. op basis van eigen onderzoek.

Dit jaar nog zullen de wereldwijde uitgaven door consumenten aan draagbare technologieën namelijk op 41 miljard dollar (37 miljard euro) uitkomen, verwacht Gartner.

De groei van de uitgaven is volgens Gartner het resultaat van een grotere acceptatie van draagbare technologie. “Eén van de grootste beïnvloeders van de toenemende acceptatie zijn gebruikers die nieuw zijn op de wearables-markt. Andere invloeden zijn verbeterde sensornauwkeurigheid, vooruitgang in miniaturisatie en betere bescherming van gebruikersgegevens,” schrijft Gartner in een persbericht.

Het grootste deel van de bestedingen aan draagbare technologieën zal gaan naar smartwatches en ‘slimme’ kleding, welke respectievelijk 34 procent en 52 procent van de totale uitgaven aan draagbare technologieën zullen vertegenwoordigen in 2020. “Meer gebruikers die het smartwatch-segment betreden, vervangen horloges door smartwatches,” aldus Gartner in het bericht.

Waar de wereldwijde uitgaven aan ‘slimme’ kleding in 2018 nog 848 miljoen dollar (760 miljoen dollar) bedroegen, is dat dit jaar 1,15 miljard dollar (1,03 miljard euro). Naar verwachting groeit dit bedrag in 2020 naar 1,75 miljard dollar (1,57 miljoen euro), aldus Gartner.

draagbare technologie
Gartner
Wearables