• Home
  • Nieuws
  • Business
  • VF Corp koopt schoenenmerk Altra

VF Corp koopt schoenenmerk Altra

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

VF Corporation voegt een nieuw merk aan het portfolio toe. Het moederbedrijf van onder andere Wrangler, Lee, Vans en The North Face, heeft een overeenkomst gesloten om het schoenenmerk Altra te kopen.

“De aankoop van het merk Altra is een ander voorbeeld van onze initiatieven om ons portfolio opnieuw vorm te geven en te ontwikkelen naar een portfolio met sterke merken die in lijn zijn met het model van ons bedrijf,” aldus Steve Rendle, CEO van VF Corporation in het persbericht. “De actieve outdoor en performance markt is een groot en aantrekkelijk groeigebied. De toevoeging van het Altra merk brengt een uniek en gedifferentieerd technisch schoenenmerk naar VF en als deze capaciteit gebruikt wordt voor outdoor schoenen, direct-to-consumer en op internationale platforms dan kan dit een katalysator zijn voor groei.”

Altra is gespecialiseerd in ‘innovatief ontwerptechnologie voor weg, paden en lifestyle schoeisel’. Het merk behaalde het afgelopen jaar ongeveer 50 miljoen dollar (40 miljoen euro) aan omzet.

Beeld: Altra website

Altra
VF CORP
VF Corporation