• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Victory & Dreams International Holding koopt Bonita van Tom Tailor Group

Victory & Dreams International Holding koopt Bonita van Tom Tailor Group

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Victory & Dreams International Holding BV, het moederbedrijf van Miller & Monroe, Witteveen Mode en Men at Work is weer op overnamepad gegaan. Het bedrijf heeft het modemerk Bonita overgenomen van Tom Tailor Holding SE, dit maakt het bekend in een persbericht.

De voorwaarden van de verkoop worden in het bericht niet onthuld. Tom Tailor maakte eerder al bekend een verkoop van Bonita te overwegen. De overeenkomst moet nog wel worden goedgekeurd door verschillende autoriteiten.

Moederbedrijf Miller & Monroe opnieuw op overnamepad: koopt merk Bonita

“De verkoop van Bonita is een belangrijke stap voor de Tom Tailor Group. We maken een duidelijke situatie door onze capaciteit vrij te maken en kunnen ons hierdoor in de toekomst volledig focussen op het implementeren van een succesvolle strategie voor het Tom Tailor merk,” aldus Heiko Schäfer, de CEO van Tom Tailor Holding SE. “Het Tom Tailor merk heeft het vorig jaar goed gedaan in lastige omstandigheden voor de hele sector. “Bonita maakt een moeilijk herstructureringsproces door dat we volledig hebben ondersteund de afgelopen maanden. We zijn ver gekomen maar zien dat de synergieën die we voor ogen hadden bij de aankoop van het merk niet geïmplementeerd kunnen worden in de Tom Tailor Group.”

“We zijn overtuigd dat Bonita onder de nieuwe eigenaar verder kan ontwikkeling. Het is voor ons belangrijk dat Victory & Dreams International Holding een concept heeft gepresenteerd voor de voortzetting van het merk en de locatie in Hamminkeln. Het merk past in het portfolio van Victory & dreams Internal Holding en zal zich kunnen ontwikkelen, zeker in samenwerking met Witteveen dart ook onderdeel is van de groep,” aldus Schäfer.

Bonita werd op 31 december 2018 gewaardeerd op 184,5 miljoen euro. Het bedrijf behaalde een omzet van 127,1 miljoen euro in de eerste negen maanden van 2018.

Beeld: website Bonita

Bonita GmbH
TOM TAILOR GROUP
tomtailor holding se
Victory & Dreams Holding
Victory & Dreams International Holding