• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vince lijdt verlies in Q2

Vince lijdt verlies in Q2

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Amerikaanse Vince kampt met dalende omzet- en winstcijfers en een liquiditeitsprobleem. Het hedendaagse modemerk rapporteerde in het tweede kwartaal een nettoverlies van 5 miljoen dollar (4,5 miljoen euro) vergeleken met een nettowinst van 10,5 miljoen dollar (9,4 miljoen euro) een jaar geleden. De netto omzet daalde met 10,4 procent naar 80 miljoen dollar (71,7 miljoen euro).

Wall Street had een omzet van 86,3 miljoen dollar verwacht en een nettowinst per aandeel van 23 cent. Zonder alle kosten meegerekend, boekte Vince een nettowinst per aandeel van slechts 14 cent. Als gevolg daalden de aandelen van het bedrijf, dat deel uitmaakt van Sun Capital Partners, met 30 procent na sluiting van de beurs.

De problemen met liquiditeit heeft Vince tijdelijk weten op te lossen. Door de lager dan verwachte cash uit operationele activiteiten heeft het bedrijf maar een kleine 30 miljoen dollar in liquiditeiten. Vince zou een bedrag van ruim 22 miljoen dollar hebben moeten overmaken naar een andere dochteronderneming van Sun Capital, maar de betaling hiervan is een jaar uitgesteld.

De omzet uit groothandelsactiviteiten daalde met 21,6 procent, terwijl de detailomzet juist 44,7 procent steeg. De vergelijkbare omzet, waarbij ook de e-commerce omzet wordt meegerekend, steeg met 13,4 procent.

Vince verwacht aanhoudende problemen in de groothandelscategorie, de belangrijkste bron van inkomsten voor het bedrijf. Daarom heeft het merk de verwachtingen voor het lopende boekjaar naar beneden bijgesteld. Het verwacht nu een netto omzet van 285 tot 295 miljoen dollar (255,5 tot 264,4 miljoen euro) en winst per aandeel van 31 tot 37 cent (28 tot 33 cent).

In Nederland is Vince onder andere bij Pauw verkrijgbaar en via luxe webshops als Net-a-porter.

Vince