De Franse modegroep Vivarte is van plan het verlieslatende schoenenmerk André en kledingmerk Naf Naf van de hand te doen. Dat meldt Reuters.

De groep, die kampt met dalende omzet en winst als gevolg van stevige concurrentie van fast fashion ketens als H&M en Zara, kondigde vorig jaar al de voorgenomen verkoop aan van de merken Kookaï, Pataugas en Chevignon.

Volgens Vivarte wordt André, dat 750 werknemers in dienst heeft, verkocht aan een anonieme partij. Dat liet de groep aan vakbonden weten. Het is ook niet bekend aan wie Naf Naf, met 900 werknemers, zal worden verkocht.

Vivarte, die sinds 2014 in handen is van een groep investeringsfondsen, gaat ook banen schrappen in zijn logistieke en administratieve tak, Vivarte Services. Het gaat om 57 van de 250 banen, terwijl 75 andere functies zullen worden verplaatst. Ook wordt er nog gesproken over de toekomst van het merk La Halle.

Vivarte zag zijn verlies in de afgelopen twee jaar verdubbelen naar ongeveer 1,5 miljard euro, terwijl de omzet in boekjaar 2015-16 met 2 miljoen euro daalde naar 2,2 miljard euro. In een poging de verliezen te stelpen sloot de groep in 2015 bijna 300 winkels en schrapte ruim 1.600 banen.

Naast de financiële besognes, ontsloeg het bedrijf CEO Stephane Maquaire, slechts vier maanden na zijn aanstelling. De raad was het niet eens met zijn herstructureringsplan van 500 miljoen euro. Daarmee heeft de groep binnen vier jaar tijd drie CEO’s verloren. Patrick Guy heeft de functie van Maquaire overgenomen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN