• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Voor het eerst boekt Zalando winst in het eerste kwartaal

Voor het eerst boekt Zalando winst in het eerste kwartaal

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Zalando is positief over 2015. Het eerste kwartaal van het boekjaar heeft de webgigant namelijk afgesloten met een omzetgroei van 28,5 procent. Dat was meer dan het bedrijf verwachtte.

De omzet kwam in het eerste kwartaal uit op 643,6 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 500,7 miljoen euro. Volgens Zalando is het voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf, dat het eerste kwartaal winstgevend is. Zalando rapporteerde een courant resultaat (Ebit) van 29 miljoen euro.

Volgens de webwinkel komt dat door de sterke start van het lente- en zomerseizoen. Rubin Ritter, lid van de Raad van Bestuur, zegt in een persconferentie over de cijfers dat het bedrijf heeft besloten om eerder te beginnen met de verkoop van nieuwe collecties.

Zalando denkt dit groeitempo vol te kunnen houden. Voor het gehele boekjaar heeft het Duitse bedrijf de verwachting dat de omzet met zo'n 20 à 25 procent zal groeien.

In een persconferentie over de cijfers van de eerste drie maanden van 2015, zegt Ritter ook welke trends het goed doen. Zo zijn sneakers nog altijd een verkoopsucces, net als sportkleding voor dames. Ritter zegt blij te zijn met de samenwerking met Topshop.

Zalando