• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Voorlopige omzetcijfers Gerry Weber stellen teleur in 2014/2015

Voorlopige omzetcijfers Gerry Weber stellen teleur in 2014/2015

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Gerry Weber International AG heeft in het boekjaar 2014/2015 (1 november 2014 - 31 oktober 2015) een omzet van 920 miljoen euro gerealiseerd: een bedrag dat 8,1 procent hoger ligt dan in het voorgaande jaar. De EBITDA van het modebedrijf daalde juist van 134,2 miljoen euro naar 115 miljoen euro. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die op dinsdagochtend zijn gepubliceerd.

De resultaten die zijn behaald, zijn volgens Gerry Weber International in lijn met de marktverwachtingen. Gerry Weber, Taifun, Samoon, de drie belangrijkste merken van het bedrijf, genereerden een totale omzet van 805 miljoen euro: een daling van 5,4 procent ten opzichte van het vorige jaar. De eigen retail van Gerry Weber, waar alle merken met uitzondering van Halhuber worden verkocht, genereerde een omzet van 440 miljoen euro: een stijging van 8,7 procent in vergelijking met 2013/2014. Op vergelijkbare basis ging het echter om een daling van 4,4 procent.

De EBIT maakte evenals de EBITDA een daling door. In het voorgaande jaar bedroeg de EBIT 108,9 miljoen euro, maar dit jaar kwam dat uit op 79 miljoen euro. Een verklaring die hiervoor wordt gegeven, is dat de omzet uit groothandelsactiviteiten dit jaar was gedaald. Daarnaast zou ook de daling van de retailomzet op vergelijkbare basis hiertoe hebben bijgedragen.

Over de aankoop van Hallhuber in februari 2015 was Gerry Weber International tevreden. Het merk heeft volgens Gerry Weber International positief bijgedragen aan de financiële resultaten van het bedrijf. Hallhuber heeft 10 miljoen euro bijgedragen aan de EBITDA. De verkoop van het merk is op vergelijkbare basis met 3,2 procent gestegen, en daarnaast heeft Hallhuber er in het afgelopen jaar 57 nieuwe verkooppunten bijgekregen met een totale oppervlakte van 275 vierkante meter.

De resultaten zijn volgens Gerry Weber International niet erg bevredigend. De directie heeft daarom bekendgemaakt dat het bedrijf een programma heeft gelanceerd om de prestaties te stimuleren. Gerry Weber International heeft geen uitspraken gedaan over de precieze inhoud van het programma. Op 26 februari vindt de jaarlijkse persconferentie van Gerry Weber International plaats, en het bedrijf zal hier dan verder over uitweiden.

Gerry Weber
Hallhuber
SAMOON
Taifun