• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Voormalig eigenaar Jimmy Choo doet bod op Kurt Geiger

Voormalig eigenaar Jimmy Choo doet bod op Kurt Geiger

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Britse Lion Capital, de voormalig eigenaar van Jimmy Choo, overweegt een overname van luxe schoenenretailer Kurt Geiger. Dat meldt Sky News op basis van anonieme bronnen.

Eerder dit jaar stelde Kurt Geiger, opgericht in 1963, investeringsbank Goldman Sachs aan om te kijken naar de eventuele verkoop van het merk. Lion Capital, dat onder Frans luxegoederenhuis LVMH valt, presenteerde maandag zijn eerste aanbod samen met verschillende andere bieders. Volgens Sky News heeft Lion Capital financiële informatie ontvangen over Kurt Geiger, waarmee de investeringsfirma de waarde van het Britse schoenenmerk op 250 miljoen pond schat. Dat is omgerekend zo´n 338 miljoen euro. Of de koopprijs daadwerkelijk zo hoog is, is nog niet bekend.

Het Britse schoenenlabel, dat wereldwijd meer dan 70 winkels heeft, werd in 2011 voor 215 miljoen pond gekocht door de Amerikaanse Jones groep. Onder druk van beheermaatschappij Barington Capital, verkocht de Jones groep zichzelf aan investeringsfirma Sycamore Partners, waardoor Sycamore de nieuwe eigenaar van Kurt Geiger werd.

Kurt Geiger
Lion Capital
Overname