• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Wacoal van plan Huit te verkopen

Wacoal van plan Huit te verkopen

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wacoal is van plan het Franse lingeriemerk Huit te verkopen, zo meldt FashionMag.com. Het merk heeft zich voor de tweede keer failliet laten verklaren en moet nu via een commerciële rechtbank in Rennes verkocht worden.

Het Japanse lingeriebedrijf zou al onderhandelingen zijn gestart met potentiële kopers. De officiële biedingen moeten op 17 mei ingediend worden bij de rechtbank.

Voor Huit is het de tweede keer dat het surseance van betaling aanvraagt. In 2010 werd het merk, dat toen failliet werd verklaard overgenomen door het Britse bedrijf Eveden. Deze werd in 2012 op zijn beurt overgenomen door Wacoal, die nu van het merk af wil.

Huit, dat in Nederland onder andere bij de Bijenkorf verkrijgbaar is, werd in 1968 opgericht. Het lingerie- en badmodemerk heeft in de Franse thuismarkt 300 verkooppunten. De helft van de omzet, of 6,2 miljoen euro, wordt in het buitenland gegenereerd. Het merk leed in 2015 een omzetdaling van 20 procent, en boekte de afgelopen jaren al achtereenvolgend verlies. In 2015 bedroeg het operationele verlies 2,9 miljoen euro.

Huit
Wacoal