• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Walmart koopt plus-size merk Eloquii

Walmart koopt plus-size merk Eloquii

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Walmart blijft uitbreiden. De keten heeft de aankoop van plus-size merk Eloquii aangekondigd in een persbericht. “Eloquii is een digitally native vertical merk die zich specifiek richt op de vrouwen plus-size markt ter waarde van 21 miljard dollar wereldwijd,” aldus het bericht.

Hoeveel geld gemoeid is met de overname, wordt niet genoemd in het bericht. De deal is naar verwachting rond verder in het kwartaal. Met de overname wil Walmart hun expertise in het segment verbeteren. Het is ook een onderdeel van Walmart’s strategie om bedrijven te kopen die digitale ervaringen aanbieden die nergens anders te vinden te zijn. Eloquii past hier in omdat het merk de kleding ontwikkeld door middel van contact met de klanten.

Eloquii is in 2011 opgericht en heeft sinds 2015 de omzet verdrievoudigd, aldus het bericht van Walmart. Het bedrijf richt zich op trendy kleding vanaf maat 14 (een Europese maat 42) en verkoopt deze alleen via de eigen website en winkels. “De plus size markt is een van de snelst groeiende markten in damesmode,” aldus Walmart in het bericht. “Meer dan de helft van de vrouwen tussen de leeftijd van 18 en 65 in de Verenigde Staten heeft een maat 42 of hoger, maar deze groep is in de geschiedenis steeds achterwege gelaten doordat de kleding niet trendy was, geen goede fit heeft of beide. De unieke aanpak van Eloquii speelt in op de behoefte van deze klant door expertise in mode en technisch ontwerp.”

Beeld: Walmart Investor Relations website

ELOQUII
WALMART