• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Warenhuisketen Bon-Ton vraagt Chapter 11-bescherming aan

Warenhuisketen Bon-Ton vraagt Chapter 11-bescherming aan

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Bon-Ton heeft bij de districtsrechtbank in de Amerikaanse staat Delaware Chapter 11-bescherming aangevraagd. De Amerikaanse warenhuisketen bekijkt de komende tijd de mogelijkheden voor een verkoop-en herstructureringsplan, zo maakt het bekend middels een persbericht.

Chapter 11 is vergelijkbaar met de surseance van betaling zoals we dat in Nederland kennen, alleen is de kans van een succesvolle herstructurering vele malen groter. Het is de eerste Chapter 11-aanvraag van een grote Amerikaanse retailketen dit jaar. Bon-Ton meldt in een statement dat het een lening van 725 miljoen dollar (587 miljoen euro) heeft veiliggesteld, zodat het operationeel kan blijven gedurende de herstructurering.

De komende tijd wordt er met potentiële investeerders en schuldeisers gekeken naar de invulling hiervan. “We zijn momenteel druk in gesprek met investeerders en crediteuren over een plan, om zo tijd en ruimte te creëren voor de evaluatie van andere mogelijkheden voor onze onderneming,” aldus CEO Bill Tracy in het statement.

Bon-Ton geldt als één van de grootste warenhuisketens van de Verenigde Staten en telt bijna 260 vestigingen, voornamelijk in kleine tot middel-kleine gemeenschappen in het Middenwesten. De keten zag zijn omzet afgelopen jaren teruglopen en had last van concurrenten als online-gigant Amazon. De huidige schuld liep op tot ruim één miljard dollar (810 miljoen euro).

Het warenhuis maakt tevens bekend dat het 42 van haar vestigingen sluit in de komende drie maanden. Bon-Ton is daarnaast het moederbedrijf van de ketens Carson’s, Elder-Beerman, Herberger’s and Younkers. Merken die het voert zijn onder andere Coach, Calvin Klein, Michael Kors en Tommy Hilfiger.

Ruim twintig grote Amerikaanse retailers vroegen het afgelopen jaar Chapter 11-bescherming aan, waaronder Gymboree, Gordmans en True Religion.

Beeld: Bon-Ton

Bon-Ton
Chapter 11
surseance van betaling