• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Warenhuizen Topshelf blijven langer open

Warenhuizen Topshelf blijven langer open

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De overgebleven filialen van Topshelf blijven langer open. De warenhuizen in Groningen en Arnhem gaan door met de uitverkoop tot halverwege februari. De kortingen trekken veel klanten en heeft het bedrijf doen besluiten nieuwe voorraden in te slaan, aldus De Gelderlander en RTV Noord.

De nieuw ingekochte voorraad wordt meteen tegen vijftig procent korting verkocht. Dit zou voor Topshelf lucratief zijn, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegenover De Gelderlander. Of de sluitingsdatum nog eens wordt opgeschoven, kan de woordvoerder niet zeggen. Het bedrijf laat verder niks los, behalve dat het door ‘aantrekkende verkopen’ heeft besloten langer open te blijven. Vooralsnog heeft alleen het filiaal in Nijmegen haar deuren gesloten.

Op dit moment zijn nog drie Topshelf-warenhuizen open. Een woordvoerder van Topshelf liet in november aan FashionUnited weten dat de winkel in Groningen in december al dicht zou gaan, waar de winkels in Alkmaar en Arnhem beide in januari zouden sluiten. Alkmaar gaat vooralsnog gewoon in januari dicht, waar Groningen en Alkmaar nog één en twee maanden langer in bedrijf blijven.

Topshelf kwam zo’n tien jaar geleden voort uit Sportsworld, een keten van sportzaken. Sportsworld megastores zijn te vinden in Beuningen, Cruquius, Leerdam, Purmerend, Rotterdam en Utrecht. Sportsworld maakte vorig jaar na lange tijd een comeback in buitenstedelijke gebieden nadat Topshelf werd omgevormd naar een binnenstedelijk winkelconcept. Winkels in de periferie kregen weer de naam Sportsworld. Met de nieuwe vestiging in Purmerend, die in november werd geopend, beschikt de sportketen voor het eerst over een binnenstedelijk filiaal.

Beeld: Topshelf

Topshelf