• Home
  • Nieuws
  • Business
  • WE Fashion noteert omzetstijgingen in meest recente boekjaar

WE Fashion noteert omzetstijgingen in meest recente boekjaar

Door Nora Veerman

21 jul. 2020

Business

Kledingketen WE Fashion heeft in het meest recente boekjaar, dat afliep op 31 januari, een omzet van bijna 265 miljoen euro geboekt, zo blijkt uit berichten van Retailnews en Quote op basis van een jaarrekening van de keten. Daarmee steeg de omzet in het boekjaar 2,5 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.In de gerapporteerde omzet zijn ook de cijfers meegenomen van herenmodebedrijf Van Gils, dat ook onder WE Fashion valt.

Het overgrote deel van de omzet behaalde de kledingketen in Nederland. Deze steeg met 5,6 procent naar 169,6 miljoen euro. In de overige EU-landen werd een totale omzet van circa 63 miljoen behaald, circa zeven procent minder dan het jaar daarvoor. Buiten de EU lag de totale omzet op 32 miljoen euro; een stijging van bijna zeven procent ten opzichte van vorig jaar.

De nettowinst van WE Fashion kwam uit op 6,2 miljoen euro. Dat lijkt op het eerste gezicht een significant lagere winst dan vorig jaar, toen de nettowinst 76,6 miljoen euro bedroeg. Die hoge winst was destijds echter te danken aan de verkoop van vastgoed ter waarde van 79 miljoen euro.

WE Fashion is een van oorsprong Nederlands modebedrijf, opgericht in 1962. De keten verkoopt momenteel mannen-, vrouwen- en kinderkleding en heeft winkels in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Zwitserland, Luxemburg en Oostenrijk, evenals een internationale webshop.

Beeld: WE Fashion