• Home
  • Nieuws
  • Business
  • WE Fashion ondertekent Transparency Pledge

WE Fashion ondertekent Transparency Pledge

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

WE Fashion heeft de Transparency Pledge ondertekend. Bedrijven die zich aansluiten bij het bedrijf moeten elk halfjaar hun leverancierslijst updaten en publiceren. Deze informatie moet makkelijk te vinden zijn voor de consument, aldus het persbericht.

WE Fashion deelde de leverancierslijst al vanwege de Dutch Agreement on Sustainable Garments and Textile. Alle fabriekslocaties van het modemerk werden al gedeeld op de Open Apparel Registry. Door deel te nemen aan de Transparancy Pledge moeten bedrijven ook subleveranciers opnemen in hun leverancierslijst.

“Het publiceren van de lijst biedt, naast ons eigen controle mechanisme, de mogelijkheid aan belanghebbenden om ons te waarschuwen wanneer er mogelijke misstanden worden waargenomen in ateliers waar wij produceren. Hierdoor kunnen wij indien nodig onmiddellijk in actie komen,” aldus Joris Aperghis, CEO van WE Fashion Europe in het persbericht.

"Wij zijn blij met deze ontwikkeling, het werd hoog tijd dat ook Nederlandse kledingmerken transparant worden wat betreft hun productie-locaties," aldus Suzan Cornelissen van Schone Kleren Campagne in een ander persbericht over de Transparancy Pledge. "Alleen wanneer productielocaties bekend zijn, kunnen we in contact treden met de kledingmerken op het moment dat er zich misstanden voordoen in fabrieken, om gezamenlijk met onze partnerorganisaties in de productielanden en de kledingmerken tot oplossingen te komen." Cornelissen hoopt dat andere merken zich ook snel aansluiten bij het initiatief.

leveranciers
transparancy pledge
Transparantie
WE Fashion