• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Weer een kort geding voor V&D

Weer een kort geding voor V&D

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

De eigenaar van het V&D-pand in Hengelo spant een kort geding aan tegen het warenhuis. De verhuurder wil afdwingen dat V&D de volledige huur betaalt. Dat heeft de advocaat van de verhuurder, Mondia Investments, aan RTL Z laten weten.

In januari bereikte V&D een akkoord met de meeste verhuurders, die akkoord gingen met een huurverlaging van 43 procent voor vijf maanden. De rest van de huur wordt apart gezet en als V&D aan haar verplichtingen blijft voldoen, wordt dat bedrag begin juli geïncasseerd.

Mondia Investments deed niet mee aan het akkoord, zo was al bekend. Uit het contract blijkt echter wel dat V&D de voorwaarden ook gebruikt voor verhuurders die hun handtekening niet onder het akkoord hebben gezet. Deze maand heeft Mondia minder dan de helft van de huur ontvangen, zonder akkoord te hebben gegeven voor deelname aan V&D’s reddingsplan. In een kort geding aanstaande donderdag eist de vastgoedbelegger de volledige huursom.

V&D laat weten ‘erg teleurgesteld’ te zijn over het kort geding, maar heeft vertrouwen in een goede uitkomst. “We hebben met bijna alle verhuurders overeenstemming bereikt over een tijdelijke huurkorting,” zegt woordvoerster Inge van Langelaar. “Het is een onderdeel van de structurele verlaging van ons kostenniveau.”

Naast Mondia zijn er nog meer verhuurders die het huurakkoord niet hebben getekend, waaronder het Amsterdamse vastgoedfonds Metroprop, met warenhuizen in Den Bosch, Heerlen en Sittard.

Het kort geding dient aanstaande donderdag voor de rechtbank in Enschede.

mondia investments
V&D