• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Winkelcentra worden multifunctioneler

Winkelcentra worden multifunctioneler

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Winkelscentra moeten multifunctioner worden, zo bericht het MKB deze week. Naast het standaard aanbod van retailers en een supermarkt zou een winkelcentrum idealiter bijvoorbeeld ook een bioscoop en sportcentrum moeten bevatten. Vanuit het gedachtegoed dat winkelen steeds meer als vrijetijdsbesteding wordt gezien gaat vastgoedonderneming Corio bestaande winkelcentra transformeren tot multifunctionele gebouwen.

"Winkelcentra moeten behalve een goed aanbod, ook culturele en sportieve activiteiten herbergen", stelt Paul Vismans, directeur van het Corio. De komende vijf jaar heeft de vastgoedbelegger ongeveer 90 miljoen euro uitgetrokken voor de modernisering en het uitbreiden van zijn winkelbezit. Centra die onder handen worden genomen zijn onder meer Cityplaza in Nieuwegein en Lange Voort in Oegstgeest. Corio houdt zich overigens niet meer alleen met beleggen bezig.

De winkelspecialist neemt in toenemende mate het beheer van winkelcentra voor zijn rekening. Vismans: "Bij een aantal winkelcentra werken we met zogeheten centermanagementteams die zo`n centrum als een stadje runnen."

Winkelstraat