• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Winkelhuren schieten omhoog in Amsterdamse binnenstad

Winkelhuren schieten omhoog in Amsterdamse binnenstad

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Wie op zoek is naar een winkelpand in de binnenstad van Amsterdam, moet opschieten. De huurprijzen stijgen namelijk flink ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit een jaarlijks rapport van de gemeente.

Met de toenemende toeristenstroom naar de hoofdstad stijgen de huurprijzen voor winkels op de toeristische routes flink; vooral rond de Dam schieten de prijzen omhoog. Voor een pand aan de Kalverstraat betaalt een retailer maar liefst 2.900 euro per vierkante meter. De Leidsestraat en Koningsplein volgen met 2.500 euro. De Heiligeweg, Nieuwendijk en winkelcentrum de Kolk hebben een huurprijs van 2.400 euro per vierkante meter. Kalvertoren en Dam rekenen per vierkante meter een bedrag van 2.000 euro. Richting Muntplein en Damrak dalen de prijzen juist. Aanloopstraten als Utrechtsestraat, Haarlemmerstraat en Leidsestraat zien de huurprijzen echter wel stijgen, evenals de Negen Straatjes en nabijgelegen Elandsgracht.

Buiten het centrum blijven de prijzen redelijk gelijk, met uitzondering van de straten rond De Pijp, die nog voor de opening van de Noord/Zuidlijn de prijzen zagen stijgen.

Winkelcentra zijn niet in trek, zo blijkt uit het rapport. In winkelgebied Plein '40-'45, Oostpoort aan de Linnaeus­straat, Boven 't IJ aan het Buikslotermeerplein en winkelcentrum Amsterdamse Poort/Arena Boulevard daalden de prijzen.

winkelprijzen