Winst Ferragamo krijgt tik, aandelen omlaag

Salvatore Ferragamo S.p.A heeft in de eerste negen maanden lagere winst gedraaid. Het EBITDA daalde met 25,1 procent naar 162 miljoen euro. De omzet bleef in de periode nagenoeg gelijk met een verandering van -0,9 procent.

Omzet in de afgelopen negen maanden van het boekjaar kwam neer op 1,005 miljard euro. Bij constante wisselkoersen is de omzet met 0,2 procent toegenomen, zo meldt het Italiaanse bedrijf. In het derde kwartaal nam de verkoop af met 5,5 procent en werd een omzet gerapporteerd van 287 miljoen euro. Het netto inkomen kwam neer op 79 miljoen door een afname van 79 miljoen euro.

In de retail zag het Italiaanse bedrijf nog een lichte stijging van 1,2 procent. In de groothandelsactiviteiten nam de omzet in de afgelopen negen maanden juist af, met 4,7 procent. Volgens Ferragamo was deze verandering te danken aan politieke onrust in Korea en een rationalisering in Japan.

In Europa was een afname van 1,6 procent te zien, naar een omzet van 263 miljoen euro. In grootste markt van Salvatore Ferragamo S.p.A. was een groei te zien van 2,8 procent naar een omzet van 370 miljoen euro in de regio ‘Asia Pacific’. Kleinste markt Zuid Amerika zag de grootste groei, 3,1 procent, naar een omzet van 52 miljoen euro.

Met een gecombineerd omzet van bijna 800 miljoen euro, zijn de segmenten schoenen en lederen goederen de belangrijkste categorieën van het merk. Kleding, accessoires en parfums behaalden in de afgelopen negen maanden allemaal rond de 60 miljoen euro aan omzet.

Na de bekendmaking van de cijfers kelderde de aandelenprijs van het bedrijf met 5 procent.

Beeld: website Salvatore Ferragamo

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN