• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Winst Primark schiet omhoog met 25 procent in eerste helft boekjaar

Winst Primark schiet omhoog met 25 procent in eerste helft boekjaar

Door Caitlyn Terra

24 apr. 2019

De omzet bij Primark is in het eerste halfjaar van het boekjaar 2019 gestegen, maar de echte ster van de financiële cijfers is de operationele winst, zo blijkt uit het verslag van moederbedrijf Associated British Foods Plc. De winst steeg met 25 procent bij de retailer.

De omzet steeg met 4,4 procent naar 3,63 miljard pond (4,18 miljard euro). De operationele winst van Primark kwam neer op 426 miljoen pond (491,3 miljoen euro). In thuis regio Groot-Brittannië steeg de omzet met 2,3 procent. In Europa steeg de omzet met 5,3 procent, maar de keten had het moeilijk in Duitsland tijdens het halfjaar en in de maand november in het algemeen door de afname van bezoekers in heel Europa, aldus het verslag. In het afgelopen halfjaar heeft Primark een nieuwe vestiging geopend in Brussel en in het huidige halfjaar komt er in de Benelux een winkel bij in Utrecht.

George Weston, CEO van Associated Britsh Foods Plc in het verslag: “Primark heeft excellente winstgroei laten zien gedreven door de ontwikkeling van onze klantervaring en de uitbreiding van winkelvloeroppervlakte.”