Winst Ted Baker Plc met 26,1 procent omlaag in 2018

Ted Baker Plc heeft het boekjaar 2018 afgesloten met 26,1 procent minder winst dan het voorgaande boekjaar. Dit blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf heeft gedeponeerd. De winst voor belastingen bleef steken op 50,9 miljoen pond (58,8 miljoen euro) terwijl de omzet werd opgevoerd met 4,4 procent naar 617,4 miljoen pond (712,8 miljoen euro).

Eerder deze maand werd bekend dat CEO en oprichter Ray Kelvin het bedrijf zou verlaten. Kelvin ging in december vrijwillig met tijdelijk verlof nadat een onderzoek werd ingesteld naar zijn gedrag. De topman heeft altijd de beschuldigingen ontkent maar heeft wel ingestemd met het opstappen bij het bedrijf. Lindsay Page heeft tijdelijk de taken van Kelvin overgenomen en zij heeft dan ook invulling gegeven aan het voorwoord van het jaarverslag. “Ted Baker is blijven groeien ondanks moeilijke omstandigheden in meerdere wereldwijde markten. De veerkrachtige omzet resultaten laten zien hoe sterk het merk is, hoe getalenteerd het team is en de kwaliteit van onze collecties. We hebben een aantal significante investeringen gedaan om te verzekeren dat Ted Baker goed gepositioneerd is voor ontwikkeling op de lange termijn.”

Winst Ted Baker Plc maakt duik in 2018

In de retail behaalde de groei een omzetstijging van 4,2 procent en de groothandel noteerde een groei van 4,8 procent. In zowel Europa als Noord-Amerika nam de omzet met een kleine 5 procent toe. In de rest van de wereld nam de omzet juist af met 5 procent, wat Ted Baker Plc toeschrijft aan het verminderen van winkels in Azië.

In het huidige boekjaar is Ted Baker Plc van plan de eerste full price winkels in Europa te openen in Antwerpen en Hamburg naast nog twee concessies in Duitsland. Het bedrijf benadrukt dat de handel onder invloed is van onzekerheid omtrent consumentengedrag als ongebruikelijk weer voor de tijd van het jaar.

Beeld: Ted Baker Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN