Winstwaarschuwing Esprit: verlies tussen 239 en 250 miljoen euro

Waar Esprit Holdings Limited in 2016-2017 de nettowinst nog zag verdubbelen, geeft het bedrijf nu een winstwaarschuwing voor het boekjaar 2017-2018 zo blijkt uit documenten van het bedrijf. Aan het begin van het huidige boekjaar verwachtte het bedrijf nog dat de winstgroei dezelfde ontwikkeling door zou maken als in het voorgaande boekjaar. Esprit Holdings Limited verwacht inmiddels dat het verlies voor rente en taxatie (LBIT) tussen de 2,17 en 2,27 miljard Hong Kong Dollar uitkomt (239 en 250 miljoen euro) , terwijl dit vorig jaar op 102 miljoen Hong Kong dollar (11,2) lag.

Het verlies wordt volgens het bedrijf door meerdere factoren veroorzaakt. Een daarvan is de significante daling van de verkoop in China. In het gebied vond een waardevermindering van 794 miljoen Hong Kong Dollar (87 miljoen euro) plaats. Daarnaast is de groep van plan de verliesmakende tak in Australië en Nieuw-Zeeland af te stoten dit boekjaar waar kosten bij komen kijken tussen de 180 en 200 miljoen Hong Kong dollar (19,8 en 22 miljoen euro). De omzet viel lager uit dan verwacht bij de groep dankzij een afname van bezoekers in de fysieke winkels en ook de winkelsluitingen spelen de groep parten op het gebied van winst.

Winstwaarschuwing Esprit: verlies valt minstens 220 miljoen hoger uit

De definitieve resultaten van het huidige boekjaar worden in september van dit jaar aangekondigd. Het boekjaar eindigt voor Esprit Holdings Limited op 30 juni 2018. In het verslag van het eerste halfjaar was al te lezen dat het bedrijf tientallen miljoenen verlies noteerde in de eerste zes maanden. Onder aan de streep kwam het toen al neer op een verlies 99,8 miljoen euro. De omzet nam af met 9,6 procent, wat ook niet voldeed aan de verwachting van het management. Destijds waagde Esprit Holdings Limited zich niet aan een uitspraak over de verwachting voor het tweede halfjaar.

Beeld: Esprit Holdings Limited website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN