Wolford verliest opnieuw aan omzet en winst in Q1

Wolford heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar opnieuw te maken gekregen met tegenvallende cijfers. De omzet van het Oostenrijkse beenmode- en lingeriebedrijf daalde met 18 procent, of 16,9 procent bij constante wisselkoersen, naar 27,74 miljoen euro. Als gevolg van ‘moeilijke marktomstandigheden’ kwamen ook het EBITDA en de nettowinst lager uit dan vorig jaar.

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Scroll verder naar beneden voor een korte samenvatting.

In het eerste kwartaal van 2016, dat liep van mei tot en met juli, bedroeg het EBITDA 8,28 miljoen euro negatief, tegenover 3,04 miljoen euro negatief in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 8,22 miljoen euro negatief, ten opzichte van 2,55 miljoen euro negatief in het eerste kwartaal van 2015.

Volgens Wolford zijn de tegenvallende resultaten het gevolg van de huidige ‘moeilijke marktomstandigheden’. Zo hebben gebeurtenissen in belangrijke markten, zoals de verkiezingen in de Verenigde Staten, terrorisme in Frankrijk en Duitsland en de Brexit, geleid tot zwakkere consumentenbestedingen. Dit heeft met name invloed gehad op Wolford’s retailactiviteiten, waarvan de omzet met 9 procent daalde ten opzichte van vorig jaar.

Bovendien was ruim de helft van de omzetdaling in het eerste kwartaal te wijten aan het nieuwe tijdschema van leveringen in de groothandelsactiviteiten van het bedrijf. De nieuwe regeling heeft ervoor gezorgd dat een groot deel van de herfst- en wintercollectie pas in september wordt geleverd, waardoor de zogenaamde pre-season inkomsten van 3,19 miljoen euro niet meetelden in het eerste kwartaal. De omzet uit groothandelsactiviteiten daalde in deze periode met 32 procent.

Als gevolg van de tegenvallende cijfers en de aanhoudende zwakte in augustus, heeft Wolford de verwachtingen voor het gehele fiscale jaar 2016 naar beneden bijgesteld.

In het kort:

  • Wolford Q1 2016 omzet daalt naar 27,74 miljoen euro (-16,9 procent)
  • Het EBITDA daalt naar 8,28 miljoen euro negatief (Q1 2015: 3,04 miljoen euro negatief)
  • De nettowinst daalt naar 8,22 miljoen euro negatief (Q1 2015: 2,55 miljoen euro)
  • De omzet uit groothandelsactiviteiten daalt met 32 procent

Beeld: Wolford Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN