• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Wolford verminderd verlies in boekjaar 2018/19

Wolford verminderd verlies in boekjaar 2018/19

Door Caitlyn Terra

23 jul. 2019

Business

Het verlies bij Wolford AG is licht afgenomen het afgelopen boekjaar. Het bedrijf behaalde dit resultaat ondanks lagere omzetten en hogere investeringen, aldus het jaarverslag van het Oostenrijkse bedrijf.

De omzet daalde met 8 procent naar een bedrag van 137,22 miljoen euro. Het bedrijf meldt last te hebben gehad van de veranderingen in de West Europese modemarkt. Het merk merkt op dat Wolford een van de vele modebedrijven wereldwijd is die last heeft van deze ontwikkeling. Het EBIT verbeterde licht naar een verlies van 8,98 miljoen euro. Het bedrijf is volop bezig met herstructureren en heeft onder andere gesneden in het werknemersbestand. Bijna tweehonderd mensen verloren hun baan tijdens de herstructurering zo is te lezen in het jaarverslag.

Wolford blijft herstructureren ondanks verbetering resultaten in boekjaar 2018/2019

Wolford AG meldt in het boekjaar 2018/19 de basis gelegd te hebben om de omzetten te stabiliseren. Zo heeft het bedrijf een nieuw winkelconcept geïntroduceerd in Amsterdam en Parijs en heeft het de visuele identiteit aangepast zodat deze aansluit bij een jongere doelgroep. Het nieuwe winkelconcept zal geleidelijk worden uitgerold naar andere locaties wereldwijd, beginnend met drie winkels in Azië zo blijkt uit het jaarverslag. Ook heeft Wolford AG een partner gevonden voor de expansie in China tijdens het afgelopen boekjaar. Samen met Fosun zal Wolford inspelen op de kansen die de Chinese markt biedt.

Ondanks de positieve noot in het jaarverslag is Wolford AG ook kritisch in het verslag. Het bedrijf realiseert zich dat de expansie naar China niet direct zal resulteren in hoge omzetcijfers. Daarom moet het bedrijf voorzichtig blijven met investeringen en zal het verder gaan met herstructurering. Het bedrijf verwacht vanaf het boekjaar 2020/21 alleen positieve operationele cijfers te halen.

Beeld: Met dank aan Wolford

Fosun
Wolford
Wolford AG