• Home
  • Nieuws
  • Business
  • World Retail Congress: Luxe verandert zijn manier van communiceren

World Retail Congress: Luxe verandert zijn manier van communiceren

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Sébastien Badault, internationaal directeur van Luxury and Fashion bij Alibaba, Adam Pritzker, oprichter van Assembled Brands en Frédéric de Narp, CEO van Bally, alledrie leiders op het gebied van luxe retail, bespraken de toekomst van de luxesector vorige week tijdens het World Retail Congress. De drie waren het erover eens dat de definitie van ‘luxe’ is uitgebreid van simpelweg het aanduiden van status en vakmanschap naar iets veel breders.

Luxe roept vandaag de dag emoties op

“Luxe is een savoir-faire en vakmanschap, maar het is ook innovatie en vooral emotie: onze uitdaging is om deze concepten te combineren,” legt De Narp uit. “Bally is deze concepten aan het ontwikkelen door middel van uitzonderlijke samenwerkingen zoals die met de Franse graffitikunstenaar André Saraiva.”

De drie leiders waren het verder eens over het belang dat omnichannel heeft in de toekomst van de sector. De relevantie van merken is niet langer afhankelijk van enorme winkelopeningen. Het gaat niet alleen om het optimaliseren van wereldwijd merk on- en offline door het gebruik van de meest effectieve bronnen.

Gecontroleerde uitbreiding

“Flagshipstores zijn essentieel, omdat luxemerken zich daarmee kunnen uitdrukken en het een plek is waar consumenten kwaliteitsproducten kunnen aanraken: ze moeten dienen als internationale showcases. Het is niet kosteneffectief of noodzakelijk voor consumenten om deze winkels over de hele wereld te hebben. Wanneer de verkoop van een luxe paar schoenen bijvoorbeeld 80 procent kost in tien markten, is het niet de moeite waard om ze naar de winkel te versturen, omdat online winkelen zo populair is.”

Kijken naar de Chinese consument

Op internationaal niveau dringt Badault er bij Europese merken op aan om naar de Chinese luxeconsument te kijken. Het gaat om consumenten die gemiddeld 20 jaar oud zijn, wat aanzienlijk jonger is dan Europese consumenten. Badault voorspelt dat dit patroon zich in de nabije toekomst verplaatst naar het westelijk halfrond. “Ik ben ervan overtuigd dat wat er nu in China speelt, in een paar jaar tijd ook in Europa zal gebeuren. Er zijn bepaalde veranderingen die binnenkort ook in Europa worden gerealiseerd,” zei de directeur van Alibaba.

Personalisatie werkt

De leiders spraken over personalisatie van luxeproducten. Pritzker zei erover: “De productie van een klein aanbod van items, gericht op een speciaal publiek, werkt. Een collectie die exclusief is gemaakt voor Detroit bijvoorbeeld, zal waarschijnlijk succesvoller zijn bij de lokale bevolking dan een verzameling van internationale producten. Mensen vinden het leuk om deel uit te maken van een groep en speciaal te zijn.” De algemene conclusie van deze discussie over de luxesector is om door de wereld van emoties te navigeren met creatieve en hoogwaardige producten.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op FashionUnited UK. Vertaling en bewerking: Tessa Guntlisbergen.

Beeld: FashionUnited

Luxe
Madrid
World Retail Congress