Zalando kondigt bouw Nederlands fulfilment center aan voor verdere groei in West-Europa

Zalando start nog deze zomer met de bouw van het eerste Nederlandse fulfilment center. Dit doet de online gigant op een bestaand bedrijventerrein in Bleiswijk, bij Rotterdam, zo meldt het in een persbericht.

Zalando bouwt daar een centrum met een vloeroppervlak van 140.000 vierkante meter. Met het nieuwe centrum wil het bedrijf het mogelijk maken om verdere groei in West-Europa te realiseren. “Het fulfilment center wordt de meest geautomatiseerde locatie binnen het netwerk van Zalando,” aldus het bericht. Het nieuwe pand zal op de middellange termijn voor 1500 nieuwe banen zorgen, aldus Zalando. De eerste pakketten van de e-tailer zullen naar verwachting in de zomer van 2021 geleverd worden uit Bleiswijk.

Het nieuwe fulfilment center moet de klanten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk voorzien. De totale opslagcapaciteit is namelijk 16 miljoen items. “De markten binnen de Benelux spelen een integrale rol in de groeiambitie van Zalando,” Kenneth Melchior, directeur Noord-Europa bij Zalando, in het persbericht. “De komende vijf jaar willen we onze omzet in deze regio meer dan verdubbelen en daarmee onze positie als marktleider versterken. De opening van ons fulfilment center in Bleiswijk is cruciaal om deze groei mogelijk te maken.”

Beeld: Zalando

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN