• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zalando verhoogt verwachtingen boekjaar na goed tweede kwartaal

Zalando verhoogt verwachtingen boekjaar na goed tweede kwartaal

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Zalando SE heeft de verwachting voor het huidige boekjaar verhoogt. Dit doet de e-tailer nadat het positieve voorlopige cijfers over het tweede kwartaal rapporteert. Het bedrijf verwacht nu een omzetgroei tussen de 15 en 20 procent in het boekjaar, zo meldt Zalando SE in een update.

De voorlopige cijfers voor het tweede kwartaal zijn positief. De omzet steeg namelijk tussen de 26 en 28 procent naar een omzet van 2,01 en 2,05 miljard euro. Ook verwacht het een EBIT tussen 200 en 220 miljoen euro, een verdubbeling van het EBIT van vorig jaar in het tweede kwartaal. Niet alleen steeg de omzet en het aantal nieuwe klanten dat bij Zalando shopt in het tweede kwartaal, ook werd het partnerprogramma flink uitgebreid. In het kwartaal sloten 180 nieuwe partners zich aan waaronder Arket van de H&M Group en het Nederlandse Nelson Schoenen.

De positieve cijfers hebben ervoor gezorgd dat Zalando de verwachting voor het gehele boekjaar significant bijstelt naar boven. Begin mei verwachtte het bedrijf dit boekjaar nog een EBIT te behalen tussen de 100 en 200 miljoen euro. Dit is nu naar boven bijgesteld naar een bedrag tussen de 250 en 300 miljoen euro.

Coronavirus
Nelson Schoenen
Zalando
Zalando SE