Online modegigant Zalando is ondanks het ongebruikelijk warme weer in het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar weer winstgevend geworden. Als gevolg stegen de bedrijfsaandelen, die vorige week nog waren gedaald door zorgen om de slechte marktomstandigheden, met bijna 7 procent.

Zalando verwacht voor het vierde kwartaal een voorlopige brutowinst van 61 tot 78 miljoen euro, vergeleken met een gemiddelde prognose van analisten van 73 miljoen euro. De omzet steeg met zo’n 30 procent naar 865 tot 872 miljoen euro, minder hard dan de groei van 42 procent in het derde kwartaal. Volgens Reuters hadden analisten een omzet van 883 miljoen voorspeld.

Volgens Andreas Riemann, analist bij Commerzbank, hoeft men zich geen zorgen meer te maken om de winstgevendheid van het bedrijf. “Wij geloven dat Zalando goed gepositioneerd is voor structurele groei in de markt en blijven optimistisch over het aandeel,” schreef hij.

Zalando verwacht voor het volledige boekjaar een omzetgroei van 33,5 tot 33,8 procent en bruto winstmarge van 3,3 tot 3,9 procent. De definitieve resultaten worden op 1 maart gepubliceerd.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN