• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ziengs opent twee nieuwe Tamaris-formules

Ziengs opent twee nieuwe Tamaris-formules

Door Anne Buis

bezig met laden...

Schoenenketen Ziengs opent deze maand twee nieuwe Tamaris-winkels. De vestigingen openen op 5 en 12 maart op A1-locaties in Leeuwarden en Leiden. Dat meldt Retailnews.

Het totale winkelbestand van Tamaris komt met de nieuwe winkels op vijf. Eerder opende Ziengs al Tamaris-filialen in Amersfoort, Assen en Enschede. Het schoenenbedrijf is een soort franchisenemer voor de winkelformules van Tamaris. Ziengs werkt samen met producent Wortmann aan de Tamaris-winkels. Ziengs mag zelf weten welke schoenen worden ingekocht. Wortmann regelt het materiaal voor acties en folders. Als het concept aanslaat wil Ziengs meer winkels voor het schoenenmerk openen in Nederland.

Door brandstores te openen wil Ziengs de focus op de doelgroep leggen, verklaarde marketing coördinator Manouk Balk eerder aan Retailnews. “De schoenen van Tamaris verkopen wij bijvoorbeeld ook bij Ziengs, maar met die winkels willen we verschillende doelgroepen aanspreken. De Tamaris Store richt zich specifiek op jonge vrouwen.”

Ziengs Schoenen is een Drents familiebedrijf dat in 1946 werd opgericht. In de afgelopen vijftig jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een keten met 77 winkels in Nederland. Het bedrijf verkoopt merkschoenen van onder meer Esprit, S.Oliver, McGregor, Tommy Hilfiger, Ecco en Timberland voor het hele gezin.

Tamaris
Ziengs
Scroll down to read more