• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zuid-Afrikaanse Foschini Group koopt Whistles

Zuid-Afrikaanse Foschini Group koopt Whistles

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Zuid-Afrikaanse retailgroep Foschini neemt de Britse moderetailer Whistles over voor een nog onbekend bedrag. De overname is onderdeel van het plan om uit te breiden op het noordelijk halfrond. Dat heeft de Foschini Group bekendgemaakt.

Foschini, dat vorig jaar ook het Britse modelabel Phase Eight overnam, heeft alle aandelen in Whistles verworven. Daarmee is de groep eigenaar van zowel de 46 winkels als het online platform van het eigentijdse dames- en herenmodemerk. Volgens de Foschini Group voorziet de overname Whistles van aanzienlijke investeringen waarmee de internationale expansie versneld kan worden.

”Whistles is een merk dat we al lange tijd bewonderen en we geloven dat het een grote kans heeft om wereldwijd te groeien. We kijken ernaar uit om met Whistles samen te werken voor een verdere uitbreiding van het merk,” reageert Doug Murray, CEO van Foschini, tegenover WWD. Naast een samenwerking met het team van Whistles, zet Foschini haar eigen management in het Verenigd Koninkrijk in voor de expansie van het modelabel.

Whistles CEO Jane Shepherdson heeft haar aandeel van 20 procent behouden en blijft ook na de verkoop aan het roer van het bedrijf. Peter Davies, voorzitter van Whistles, heeft zijn aandeel verkocht.

Foschini heeft Whistles gekocht van Mundur, een IJslandse investeringsmaatschappij. Het modemerk was onderdeel van het retail-imperium van Baugur, de IJslandse groep die failliet ging tijdens de bankencrisis in IJsland zeven jaar geleden. Whistles werd toen geherfinancieerd en werd een onafhankelijk bedrijf.

Foschini Group
Whistles