Atelier en salon van Yves Saint Laurent in 2017 open voor publiek

Liefhebbers van het werk van Yves Saint Laurent kunnen vanaf volgend jaar een kijkje nemen in de voormalige studio en salon van de ontwerper. Volgend jaar zal de Pierre Bergé-Yves Saint Laurent Foundation zijn deuren openen als permanent museum, en het is voor het eerst dat ook de werkplaats van de ontwerper open wordt gesteld voor publiek. Dat meldt Women’s Wear Daily (WWD).

Decorontwerpster Nathalie Crinière en interieurontwerper Jacques Grange zijn verantwoordelijk geweest voor de renovatie van de studio en salon van Saint Laurent. Beiden zijn opnieuw ingericht volgens de originele inrichting.

Het museum Pierre-Bergé-Yves Saint Laurent Foundation ging voor het eerst open in 2004 en heeft sindsdien ruimte geboden aan verschillende tijdelijke exposities over het werk van Bergé en Saint Laurent. Vanaf de herfst van 2017 zal het YSL-museum definitief openen. Bezoekers kunnen hier ruim 5.000 couturestukken, 15.000 accessoires en ontelbare schetsen, foto´s en andere objecten bewonderen.

Tegelijk met de opening van het museum in Parijs opent in Marrakech eveneens een museum rondom Saint Laurent en Bergé. In dit museum zal een permanente tentoonstelling komen met ontwerpen van Saint Laurent. “Toen Yves Saint Laurent Marrakech in 1966 had ontdekt, maakte dit zoveel gevoel bij hem los dat hij besloot er een huis te kopen en regelmatig terug te keren,” legt Bergé uit. “Het voelt heel natuurlijk om vijftig jaar later een museum te openen in het land waardoor hij zo werd geïnspireerd.”

De precieze openingsdatum van beide musea is vooralsnog niet bekendgemaakt. De Pierre-Bergé-Yves Saint Laurent Foundation staat in ieder geval tot en met 14 februari nog in het teken van een expositie over ontwerper Jacques Doucet en Saint Laurent.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN