• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Bestuur Richemont onderhevig aan verandering

Bestuur Richemont onderhevig aan verandering

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Het Richemont hoofdkantoor in Bellevue. Credits: Richemont

Het bestuur van Richemont is onderhevig aan verandering, zo blijkt uit twee persberichten die het bedrijf vandaag op haar website publiceerde.

Zo is Swen Grundmann als nieuw lid toegetreden tot het senior uitvoerend comité en is Boet Brinkgreve benoemd als CEO van Laboratoire de Haute Parfumerie et Beauté, een nieuw gecreëerde rol. Ook zal Saage worden voorgedragen voor de verkiezing tot lid van de raad van bestuur tijdens de jaarlijkse algemene vergadering later deze maand.

Grundmann begon zijn carrière bij Richemont in 1996 en werd in 2017 benoemd tot Group Company Secretary. In de loop der jaren was hij onder andere betrokken bij verschillende fusie- en overnameprojecten. Binkgreve werkte eerder in de chemische, geur- en smaakstoffenindustrie in de VS, China en Europa. Van 2007 tot 2023 bekleedde hij bij DSM-Firmenich verschilende leidinggevende functies.

Zowel Grundmann als Binkgreve zullen in hun nieuwe rollen rapporteren aan Johann Rupert.

Tot slot brengt Saage als voormalig CFO en bestuurslid van de groep tientallen jaren ervaring in de luxegoederenindustrie met zich mee. In 1988 trad hij in dienst bij Cartier in de Verenigde Staten, waarna hij COO werd van Richemont in Noord-Amerika en vervolgens van Dunhill in Londen. In 2006 verhuisde hij naar Genève om de functie van Group Deputy Finance Director te bekleden en in 2010 werd hij gepromoveerd tot CFO.

Als hij tijdens de jaarlijkse algemene vergadering tot lid van de raad van bestuur wordt gekozen, wordt hij voorzitter van het Audit Committee.

Richemont