• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Givenchy tentoonstelling komt naar Gemeentemuseum

Givenchy tentoonstelling komt naar Gemeentemuseum

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De tentoonstelling To Audrey with Love in het Gemeentemuseum in Den Haag krijgt een uiterst persoonlijke touch. Couturier Hubert de Givenchy, die een deel van dit retrospectief van zijn creaties voor de Hollywood actrice Audrey Hepburn aan haar wijdt, komt zelf naar Nederland om de laatste styling te verzorgen.

Givenchy, inmiddels 89 jaar oud, werd goed bevriend met Hepburn, die hij kleedde voor haar films, waaronder Funny Face,Breakfast at Tiffany’s en How to seat a million. Na voor het eerst te hebben samengewerkt aan Funny Face, werd besloten dat hij alle kleding voor haar hedendaagse films zou ontwerpen. Volgens de Fransman ging dit altijd in overleg met Hepburn, en waren ze het overwegen met elkaar eens. Givenchy won ook een Oscar voor zijn creaties voor de van oorsprong half-Nederlandse ster.

Volgende maand zullen de stukken die hij voor Hepburn creëerde volop te bewonderen zijn in het Gemeentemuseum. Modeconservator Madelief Hohé zei in een interview met Nu.nl dat Givenchy nauw betrokken is geweest en blijft bij de inrichting en styling van de expositie. Zo heeft hij al vijftig poppen tot in de puntjes gestyled, en komen er nog vijftig poppen bij. Ook zou hij een aanzienlijk aandeel hebben gehad in de samenstelling van de catalogus.

Volgende maand komt hij naar Nederland om hoogst persoonlijk nog de details van de expositie uit te werken. Voor Givenchy is dit een speciaal bezoek, omdat Hepburn’s moeder Nederlandse was en de filmster de Tweede Wereldoorlog doorbracht in Nederland, in Arnhem.

De expositie loopt van 26 november tot 26 maart.

Audrey Hepburn
Gemeentemuseum
Hubert De Givenchy