• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Homme Less: Het verhaal van dakloze modefotograaf Mark Reay

Homme Less: Het verhaal van dakloze modefotograaf Mark Reay

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Bij een modefotograaf denk je al gauw aan een man die wordt omringd door mooie modellen en aanwezig is bij chique feestjes. Homme Less, de documentaire over het leven van modefotograaf Mark Reay (56), laat zien dat niet alles is wat het lijkt in zijn American Dream. Terwijl hij met succes fotografeerde voor modebladen, was Reay zes jaar lang dakloos.

Hij sliep op een dak in het New Yorkse East Village en had op zijn slaapzak en pakken na vrijwel geen bezittingen. En hoewel hij er altijd gelikt uitziet - hij gaat naar de sportschool en draagt iedere dag een stropdas - was Reay´s leven tot voor kort een nachtmerrie. De documentaire laat de twee verschillende werelden waarin de fotograaf zich bevond, die van mooie modellen en die van scheren en wassen in openbare toiletten, duidelijk naar voren komen.

“Ik verdiende 30 duizend dollar per jaar. Dat klinkt goed, maar dat is niet voldoende in New York,” vertelt de fotograaf in een interview met The Guardian. Pas sinds afgelopen zomer is hij niet meer dakloos. In de tijd dat hij veel campagnes en daarmee inkomen misliep, werkte hij als ober en leefde op zijn laatste beetje spaargeld. “Dat was mijn enige oplossing. Ik kon af en toe nieuwe kleding kopen, maar daarmee hield het ook op.” Toch kijkt Reay positief terug op de situatie. “Ik heb gekozen voor een bijzonder beroep, dus ik zocht ook naar een bijzondere oplossing voor mijn geldproblemen.”

Homme Less is geregisseerd door Thomas Wirthensohn en werd op 7 augustus voor het eerst getoond in New York. De film is nu te zien op verschillende filmfestivals wereldwijd. Wanneer de film in Nederland te zien is, is niet bekend.

Homme Less Trailer

Foto: New York Post

homme less
mark reay
Modefotograaf