• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • In beeld: koffietafelboeken

In beeld: koffietafelboeken

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Van elke gerenommeerd modeontwerper en - fotograaf is minimaal een exemplaar verkrijgbaar. De visuele naslagwerken, die het goed doen als statement woonaccessoire, zijn een interessant bijverkoopproduct in de modebranche. FashionUnited selecteert de mooiste, interessantste en leukste (verwachte) koffietafelboeken van dit jaar.

1. Where’s Karl?

De modeindustrie heeft nog steeds gevoel voor humor. Dat bewijst het boek ‘Waar is Karl?’; een parodie op de bekende kinderboekenserie ‘Where's Wally?’. Als lezer kruip je in de huid van het personage Florence die op zoek is naar Lagerfeld voor een quote en foto op haar blog. Verkrijgbaar vanaf 15 september voor 14,99 euro bij onder andere Bol.com.

2. The Belgians. An Unexpected Fashion Story

BOZAR en MAD Brussels presenteren de grote modetentoonstelling The Belgians, over de opkomst en het succes van de Belgische modeontwerpers. Deze tentoonstellingscatalogus duikt in de geschiedenis van onder meer de Antwerpse Zes, Martin Margiela, A.F. Vandevorst en Raf Simons. Verkrijgbaar voor 45 euro via Lannoo.be.

3. Pirelli - The Calendar. 50 Years And More

De Pirelli-kalender - voor wie niet kent: met foto’s van topmodellen als Kate Moss en Heidi Klum in verleidelijke poses - is binnenkort voor het eerst beschikbaar voor het grote publiek. Ter ere van de vijftigste verjaardag van de kalender heeft uitgeverij Taschen de mooiste foto’s verzameld. Het bijna zeshonderd pagina tellende boek is vanaf september verkrijgbaar voor 49,95 euro.

4. Mitford at the Fashion Zoo

Opnieuw is de ‘tongue and chic art’ van illustrator en beauty-professional Donald Robertson vereeuwigd in een boek. Mitford at the Fashion Zoo bundelt de illustraties waarmee hij de modewereld op de hak neemt, plaatjes die Robertson eerder deelde via zijn Instagram account. Eerder verraste Robertson vriend en vijand met modeminaturen van walnoten.Mitford at the Fashion Zoo is ondere verkrijgbaar bij het Parijse warenhuis Colette. De verkoopprijs bedraagt 25 euro.

5. Couture Wedding Gowns

Het sluitstuk van couture shows: de bruidsjurk. Couture Wedding Gowns presenteert de meest bijzondere japons van Alexander McQueen tot Zuhair Murad. In het koffietafelboek vindt je exclusieve interviews, gedetailleerde analyses, prachtige foto’s en illustraties. Het boek van Marie Bariller is onder andere verkrijgbaar via Netaporter.com.

6. Pitti People - Portraits Of The Italian Dandy

Pitti People portreteert Italiaanse fashionable & dandy mannen. In het boek vindt je stijltips, een interview met de gerenomeerde kleermaker Antonio Liverano en de beste mannenmode-boetieks. Yooco Tanimoto is de illustrator. Hij maakte zijn tekeningen in Florence op het moment dat de Toscaanse stad geheel in het teken stond van mannenmode, namelijk tijdens de beurs Pitti Imagine Uomo. Het boek wordt onder andere te koop aangeboden door Ideabooks.nl. De prijs: 25,40 euro.

7. Out of the Box: The Rise of Sneaker Culture

Lees in Out of the Box: The Rise of Sneaker Culture alles over de sportschoenen-naar-vrijetijdsschoenen-evolutie die zich afspeelde in de laatste twee eeuwen. Naast collectiebeelden uit de archieven van Adidas, Nike, Reebok, Puma en Converse, krijg je ook foto’s van privé sneakerverzamelaars, waaronder die van hip-hop legende Run DMC, te zien. Fashion gympen van modeontwerpers Kanye West en Christian Louboutin ontbreken natuurlijk ook niet in het naslagwerk. Het koffietafelboek is te koop bij de Amsterdamse boekenwinkel Mendo voor 40 euro. De gelijknamige tentoonstelling is nog tot 4 oktober te bezoeken in het Brooklyn Museum in New York.

8. Denim Dudes: Street Style, Vintage, Workwear, Obsession

Dit boek gaat in op het vakmanschap van en de soms excentrieke figuren uit de denimindustrie. In het koffietafelboek vind je meer dan tachtig streetstylefoto’s en komen ook belangrijke spelers aan het woord, waaronder Adriano Goldschmied (van Diesel, Evisu) en Kenichi and Kenji (van Warehouse Japan). Het boek is onder meer verkrijgbaar via Bol.com voor 19,99 euro.

9. The New French Couture

Met meer dan 175 high-fashion foto's geeft dit boek je een beeld van de reikwijdte van Franse couture. Aan bod komen niet alleen de modehuizen als Chanel, Dior, Balenciaga, Yves Saint Laurent, Lanvin, maar ook ontwerpers die hun thuisstad van Parijs hebben gemaakt, zoals Hussein Chalayan, Jean Paul Gaultier, Azzedine Alaia, en Phoebe Philo (van Céline). Het boek is beschikbaar vanaf 19 november. Reserveer vast een exemplaar via Bol.com voor 71,99 euro.

10. Fashion's Front Line

Er was ooit een tijd dat livestreaming niet bestond, runwayfoto’s niet direct op het web werden gepubliceerd en collectiepresentaties nog op uitnodiging waren. Het was de fotograaf die een eerste glimp opving van de modespektakels. Dit boek neemt je mee op visuele reis van drie decennia catwalkshows in Parijs, Milaan, London en New York, met - deels nog nooit vertoonde - front row- en backstage beelden. Te reserveren bij Bol.com. De prijs bedraagt 37,99 euro.

11. Shoes: Pleasure and Pain

In het V&A museum in London vindt momenteel ‘Shoes: Pleasure and Pain’ plaats. In de tentoonstelling, en het bijbehorende boek, wordt de kracht en fascinatie van schoenen uiteengezet. Shoes: Pleasure & Pain is verkrijgbaar via de V&A Shop, maar ook via Amazon en Bol.com. Het prijskaartje: 35,99 euro.

In Beeld
koffietafelboek