Joke Veeze Award 2016 in teken van ‘Koninklijke tas’

De Joke Veeze Award heeft het nieuwe thema van dit jaar bekendgemaakt: ‘Ontwerp een Koninklijke tas’. De prijs wordt uitgereikt aan ‘de ontwerper van de meest verrassende tas’ en is een samenwerking met Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

De samenwerking met Tassenmuseum Hendrikje is mede gekozen wegens de tentoonstelling Royal Bags, die in oktober geopend wordt in het museum. De tentoonstelling markeert het twintigjarig bestaan van Tassenmuseum Hendrikje. Tegelijkertijd met de tentoonstelling wordt in het museum een aparte expositie gehouden met de meest interessante ontwerpen van de wedstrijd, waaruit ook het publiek zijn favoriet kan kiezen. De tassen van de twee winnaars zullen in de vaste collectie van het museum worden opgenomen. De uiterlijke inzendtermijn is 29 augustus 2016.

“De Joke Veeze Foundation vindt de jubileumtentoonstelling een uitgelezen moment om de Joke Veeze Award dit jaar beschikbaar te stellen voor een spectaculair ontwerp van een Koninklijke tas, temeer daar Joke Veeze, oud-directeur van Akademie Vogue, een fervent tassenliefhebber was,” laat de Joke Veeze Foundation in een persbericht weten.

Joke Veeze Award 2016 in teken van ‘Koninklijke tas’

De prijs bestaat dit jaar uit een hoofdprijs (5.000 euro) en een publieksprijs (2.000 euro). De jury bestaat uit Sigrid Ivo (directeur Tassenmuseum Hendrikje), Sarah Bailey (senior accessories designer Karl Lagerfeld), Martijn Nekoui (creatief directeur MOAM Amsterdam) en Cor Schrama (kunsthistoricus en voorzitter Joke Veeze Foundation). Frans Ankoné (stylist) is de enige die ook bij de eerste editie van de prijsuitreiking plaatsnam in de jury.

Het is de tweede keer dat de Joke Veeze Award wordt uitgereikt. De modeprijs is een initiatief van de Joke Veeze Foundation en kent een jaarlijks wisselende invulling: fotografie, styling, ontwerp of blogging. Dit jaar is de wedstrijd gericht op nieuw ontwerptalent, zoals studenten aan (kunst)academies en recent (2-3 jaar) afgestudeerden. De ontwerpwedstrijd wordt internationaal uitgezet.

De Joke Veeze Foundation is in 2013 opgericht, na het overlijden van Joke Veeze, oud-directeur van Akademie Vogue te Amsterdam. Na haar overlijden is haar grote modecollectie geveild en de opbrengst is ondergebracht in een stichting ter ondersteuning en stimulering van getalenteerde studenten (fotografie, styling en ontwerp).

Beeld: Jokeveezefoundation.nl, Tassenmuseum Hendrikje

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN