• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Joke Veeze Award 2017 in het teken van modefotografie

Joke Veeze Award 2017 in het teken van modefotografie

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

De Joke Veeze Award zal volgend jaar in het teken staan van modefotografie. De modeprijs heeft in 2017 het thema ’Dare to be different’ en wordt in samenwerking met het FotoFestival Naarden georganiseerd, zo maakte de Joke Veeze Foundation bekend.

De deelnemers krijgen de opdracht om een serie van minimaal twee en maximaal vijf foto’s voor een avantgardistisch modetijdschrift te maken. Inzenden kan tot 31 maart 2017 en op 27 mei zal de winnaar worden bekendgemaakt. De foto’s van de genomineerden zijn tijdens het FotoFestival Naarden van 20 mei tot en met 18 juni 2017 te zien zijn.

De winnaar van de Joke Veeze Award 2017 ontvangt een geldbedrag van 3.500 euro. De jury bestaat uit modefotograaf Rohn Meijer, stylist Frans Ankoné en galeriehouder en hoofdcurator van het FotoFestival Naarden Eduard Planting.

Het is de derde keer dat de Joke Veeze Award wordt uitgereikt. De modeprijs is een initiatief van de Joke Veeze Foundation en kent ieder jaar een andere invalshoek: fotografie, styling, ontwerp of blogging. De Joke Veeze Foundation werd in 2013, na het overlijden van oud Akademie Vogue Amsterdam-directeur Joke Veeze, opgericht. Na haar overlijden is haar modecollectie geveild en de opbrengst daarvan is ondergebracht in een stichting ter ondersteuning en stimulering van getalenteerde studenten.

Beeld: Joke Veeze Foundation website

joke veeze foundation