Joke Veeze Foundation start mode-illustratieprijs 2018

De Joke Veeze Foundation organiseert voor de vierde keer een wedstrijd voor jonge modetalenten. Dit jaar staat de modeprijs in het teken van mode-illustraties met als thema 'Memphis'. Voor de Joke Veeze Award 2018 bestaat de jury uit mode-illustrator Piet Paris, modestylist Frans Ankoné en mode-illustrator en modeontwerper Machteld Schouten.

Deelnemers krijgen de opdracht om voor een avantgardistisch modemagazine een serie van twee of drie mode-illustraties op A3 formaat te maken. Het kleurrijke thema 'Memphis' is het uitgangspunt. Daarbij gaat het om de in Milaan in 1980 opgerichte Memphis Group, onder aanvoering van de Italiaanse ontwerper Ettore Sottsass (1917-2007).

De mode-illustratieprijs is gericht op studenten van kunst- en modeacademies en op afgestudeerden, tot vijf jaar na het behalen van een diploma. Deelnemers mogen niet ouder zijn dan 30 jaar. De uiterlijke inzendtermijn is 15 mei 2018.

De feestelijke prijsuitreiking vindt eind juni plaats. Aan de Joke Veeze Award 2018 is een eerste prijs verbonden van 3.000 euro en een tweede prijs van 1.000 euro.

Over Joke Veeze Foundation

Joke Veeze (1945-2013) was 25 jaar directeur van Akademie Vogue te Amsterdam. Na haar overlijden is in haar naam een stichting opgericht die ten doel heeft getalenteerde studenten en recent afgestudeerden op het gebied van modevormgeving en -styling te ondersteunen. De Joke Veeze Foundation wil dit bereiken door het jaarlijks organiseren van een masterclass en een modeprijs met een wisselende invulling: ontwerp, fotografie of styling.

Beeld: via Joke Veeze Foundation

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN