• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Kijken: de tentoonstelling van Viktor & Rolf in Melbourne

Cultuur

Kijken: de tentoonstelling van Viktor & Rolf in Melbourne

Door Anne Buis

21 okt. 2016

Op vrijdag 21 oktober openen ontwerpers Viktor & Rolf hun tentoonstleling ‘Viktor & Rolf Fashion Artists’ in The National Gallery of Victoria in Melbourne, Australië. De tentoonstelling heeft als thema ‘het verkennen van draagbare kunst’.

Er zijn meer dan 35 couture stukken te zien, evenals eerdere ontwerpen van de ontwerpers. De tentoonstelling is opgedeeld in zes verschillende segmenten, die refereren aan verschillende collecties van de ontwerpers. Zo kunnen bezoekers zich vergapen aan items uit de volgende collecties: Russian Doll, Zen Garden, Cutting Edge Couture, Performance of Sculptures (haute couture SS16), Wearable Art (FW2015) en de award winnende debuutcollectie die de ontwerpers tijdens Festival International des Arts de la Mode d’Hyères in 1993 presenteerden.

”Viktor & Rolf verruimt de definitie van zowel mode en kunst. Hun grensverleggende ontwerpen dagen uit de manier waarop mode is ontwikkeld, gepresenteerd en verspreid wordt met meesterlijk vakmanschap, intellectuele nauwkeurigheid en een ironische gevoel voor humor," zei de National Gallery of Victoria-directeur Tony Ellwood eerder in een reactie. “Deze tentoonstelling is een zeldzame kans om de onconventionele creativiteit en technische virtuositeit van dit innovatieve Nederlandse duo te ervaren.” Viktor Horsting en Rolf Snoeren lieten eerder weten ‘het een eer te vinden om de ontwerpen naar het zuidelijk halfrond te brengen’.

De tentoonstelling loopt tot februari 2017, met plannen om uit te breiden buiten Australië.

Beeld: National Gallery of Victoria