• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Kijken: ‘From China with love’ – Chinees merk Bampo in Tassenmuseum Hendrikje

Kijken: ‘From China with love’ – Chinees merk Bampo in Tassenmuseum Hendrikje

Door Esther Hut

bezig met laden...

Cultuur

Tassenmuseum Hendrikje is een samenwerking aangegaan met het Chinese tassenmerk Bampo. Deze week is de expositie geopend waar tassen te zien zijn die een belangrijk onderdeel van de cultuur en filosofie uit China vertegenwoordigen. Het is voor het eerst dat Bampo zich buiten China presenteert.

“We hebben veel respect voor de passie die Tassenmuseum Hendrikje deelt met de bezoekers én de toewijding aan de tassengeschiedenis in Europa. Onze missie is om bij te dragen aan het behoud van de Chinese cultuur en deze door te geven aan toekomstige generaties. Wij zien hier een gedeelde passie en missie met Tassenmuseum Hendrikje,” aldus het Chinese tassenmerk.

In de verschillende collecties zoals ‘Porcelain’, ‘Bamboo’ en ‘Ink’ zijn oude Chinese ambachten terug te vinden. Onder andere (inkt) schilderkunst, fijne borduurtechnieken en papierknipkunst waar China om bekend staat. Voor de collectie ‘Ink’ worden grote stukken leer door de designers met traditionele Chinese kwasten beschilderd. Elke tas uit de collectie van Bampo is handgemaakt en maar een exemplaar beschikbaar van.

Bampo’s doel is om bij te dragen aan het behoud van de Chinese cultuur en deze door te geven aan toekomstige generaties.

Over Bampo

Het merk werd in 1997 opgericht door Huang Lang en Xie Xiaorui. In China is in die tijd vooral Westers design populair. Bampo is het eerste tassenmerk die Chinese tradities en cultuur als uitgangspunt neemt voor hun ontwerpen.

De expositie is te bezoeken van 27 juni tot en met 24 september 2017 in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

Beelden: Tassenmuseum Hendrikje

bampo
from china with love
Tassenmuseum Hendrikje