Kijken: Zeeuws Museum x Das Leben Am Haverkamp

Het Zeeuws Museum werkte de afgelopen periode samen met het ontwerperscollectief Das Leben am Haverkamp voor de complete herinrichting van de modezalen van het museum. De expositie is nu te bezoeken in het Zeeuws Museum in Middelburg.

De verwondering over en het zelf interpreteren van lokale voorwerpen uit de collectie Streekdracht en Huisraad van het Zeeuws Museum was het startpunt voor Das Leben am Haverkamp. Het was de aanleiding voor het ontwikkelen van een nieuwe collectie kleding, accessoires en andere gebruiksvoorwerpen door dit Haagse ontwerperscollectief, bestaande uit Anouk van Klaveren, Dewi Bekker, Christa van der Meer en Gino Anthonisse. De nieuwe collecties zijn gebaseerd op beschrijvingen van bezoekers over voorwerpen uit de collecties, en vervolgens naar eigen interpretatie uitgewerkt.

Bekijk beelden van de nieuw ingerichte modezalen van het Zeeuws Museum hieronder:

Beweeg uw muis over de foto om meer te weten te komen over de nieuwe expositie

Kijken: Zeeuws Museum x Das Leben Am Haverkamp

Kijken: Zeeuws Museum x Das Leben Am Haverkamp

De vier ontwerpers vormen sinds 2014 samen het collectief Das Leben am Haverkamp. Na hun studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, richtte de ontwerpers allen een individuele praktijk op. Projecten van de vier zijn te zien geweest tijdens onder andere Salone del Mobile in Milaan, London Fashion Showcase, Centraal Museum Utrecht, Gemeentemuseum Den Haag, Boom city in Chengdu in China, Dutch Design Week en als openingsshow van Amsterdam FashionWeek. In oktober 2017 ontving het collectief de Dutch Design award in de categorie Fashion, naast ook een nominatie in de categorie Young Designer.

De expositie is nog tot en met 5 mei 2019 te bezichtigen in het Zeeuws Museum.

Beeld: Pim Top

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN