• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Kunstenares blogt over outfits dochter

Kunstenares blogt over outfits dochter

Door Karlijn Stalenhoef

15 dec. 2014

Cultuur

Inmiddels staat heel het internet vol met fashionblogs van meisjes die dagelijks een foto maken van hun outfit. Hoe onderscheid je jezelf van de rest?

In 2011 begon Jennifer Williams, een kunstenares uit Brooklyn, New York, met haar blog 'What my daughter wore'. Elke dag plaats zij hier een outfit van haar dochter. Niets nieuws zou je zeggen, maar de kunstenares fotografeert de outfits niet, maar tekent ze. En niet alleen haar dochter komt voorbij op het blog, ook haar vriendinnetjes weten Williams te inspireren. "Mijn dochter Clementine inspireerde me door haar onverschrokken, soms gekke manieren waarop ze zich kleedt."

Drie jaar later heeft Williams haar favoriete tekeningen op haar blog gebundeld in het gelijknamige boek. "Het boek is een weerspiegeling van hoe 12-jarige meisjes zich nu kleden. De focus ligt op de pre-tienerjaren, omdat kinderen met die leeftijd zich precies kleden hoe zij dat willen, zonder te letten op trends of om indruk te maken op vriendinnetjes," zegt de kunstenares. Wat dochter Clementine daar van vindt? "Zij vindt de tekeningen geweldig. Ze is trots op het feit dat zij het middelpunt is in deze ongoing art project."

Het boek What My Daughter Wore is onder andere te koop bij bol.com voor 23,99.