• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Madame Tussauds zet mode in de spotlight

Madame Tussauds zet mode in de spotlight

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Mode is in de mode, en daar speelt Madame Tussauds handig op in: er komt een speciale ruimte die volledig in het teken staat van mode. De ‘modezaal’ komt vol te staan met iconische beelden uit de modewereld en gaat op 18 juni al open.

In de nieuwe ruimte kunnen bezoekers de beleving van een modeshow ervaren door de aanwezigheid van een kleine catwalk en frontrow seats. Bezoekers kunnen eveneens een kijkje nemen in het backstage-gedeelte van de catwalkshow en krijgen tips van een catwalk coach via een beeldscherm, zegt Madame Tussauds in een persbericht.

In aanloop naar de opening is Madame Tussauds een samenwerking gestart met beginnende Nederlandse ontwerpers. Zij zullen een kledingontwerp presenteren dat ze goed vinden passen bij de bestaande wassen beelden, van onder andere Doutzen Kroes, Kate Moss en Naomi Campbell. Stylist Bastiaan van Schaik is gevraagd om advies te geven en maakt samen met het publiek een keuze uit de ontwerpen van de beginnende designers. Vanaf 1 juni kan er op de kledingontwerpen gestemd worden via de website van Madame Tussauds.

Madame Tussauds